čtvrtek 16. srpna 2012

NAŠE CESTA KOLEM SVĚTA - za 6 dní!!!

O prázdninách se cestuje a poznávají se cizí kraje. My jsme nemohli zůstat pozadu a tak jsme se s maminkami a dětmi vydali rovnou na pořádnou cestu kolem světa. A neměli jsme na to osmdesát dní, museli jsme to stihnout už za  necelý týden!

Na cestu jsme vyrazili balónem, abychom svět viděli z pořádné výšky.
V každém světadíle jsme si vyzkoušeli i nějaké to typické oblečení. Tak se podívejte, jak nám to slušelo v Asii.









Z Asie nás vítr zavál k pólu. Mysleli jsme si, že jižnímu, ale nakonec jsme asi byli spíš v Arktidě, v Antarktidě přece nejsou iglů. Vypadá to, že s globálním oteplováním je to opravdu vážné - no posuďte sami, zvládli jsme to tam v tričku s krátkým rukávem!

Z posledních zbytků sněhu jsme si uplácali kouličky a dali jsme si pořádnou koulovanou!
 



A teď rychle do pořádného tepla! Hurá do Afriky, mezi divou zvěř a domorodce! Zahráli jsme si na slavné lovce - Pampalini nám byl vzorem - a hledali jsme lva. Docela nás překvapilo, když jsme potkali několik tygrů. Zřejmě uprchli z nějaké ZOO nebo z cirkusu.






A hurá do Ameriky! Stavili jsme se jen na severu, potkali jsme krásné indiány a pár pořádně drsných kovbojů. Naštěstí jsme se na tom divokém západě nepřipletli k žádné přestřelce ani k přepadení dostavníku. Mezi indiány a kovboji panovala pohoda, válečná sekera byla zakopána a tak nic nehrozilo ani nám.







Než se vypravíme na cestu domů, tak ještě na skok k protinožcům. Maorové mají úžasné tetování a představte si to, vyplazování jazyka u nich patří k bontonu!







A teď honem domů a fotky z cest zapracovat do speciálního kalendáře. A kam se vypravíme za rok?


Žádné komentáře:

Okomentovat