pátek 14. září 2012

RELAX před akvárkem




Když přijdu z práce domů a potřebuji trochu zrelaxovat, posadím se do křesla před akvárko a pozoruji rybičky. Počítám neonky a parmičky, zkontroluji betynku a hledám ancistrusy. Člověk si u toho bublajícího mikrosvěta krásně odpočine. A kdo nemá doma opravdové akvárium, může si vyrobit alespoň náhražku z krabice. Tak, jako jsme to udělali i my na jednom z výtvarných táborů Motyčkovic kliky.

Stačí na to stará kartonová krabice, čtvrtka, akrylové barvy, silonový vlasec a umělé lýko. A samozřejmě šikovné ruce a chuť do práce.
Na čtvrtku si nakreslete pozadí v odstínech modré a zelené. Naznačte pár vodních rostlin, plastičnosti docílíte rytím špejlí nebo druhou stranou štětce do mokré barvy. Použijete-li dostatečně řídkou barvu, můžete ji také posolit, sůl udělá na obrázku pěkné mapy. 



 
Pozadí vlepte na zadní stěnu krabice a dolů nalepte zmačkaný papír. Štětcem namočeným do zelené a potom hnědé barvy zašpiňte namačkaný papír - získáte tak členité dno. 


 







Na dno můžete nalepit svazečky barevného umělého lýka a pár kamínků. 


No a teď je čas pustit se do rybiček. Můžete si nakreslit rybičky podle skutečnosti nebo si nějaké vymyslet. Je to jen na vás. My jsme je kreslili na folii metodou podmalby, ale není to nutné, mohou být klidně namalované třeba fixami na čtvrtce. Už při vymýšlení jejich tělíček ale počítejte s tím, že je všechny budete muset velmi pečlivě vystříhat!





Až budete mít všechny rybky vystříhané, prošijete krabici silonovým vlascem několikrát horizontálně i vertikálně. Na vzniklou osnovu budete přilepovat rybky. Nám se osvědčila tavná pistole, ovšem při práci s ní nesmíte  zapomínat na to, že lepidlo z ní je velmi horké.







No a akvárko je hotové, stačí mu doma najít nějaké pěkné místečko, kde nebude překážet a bude na něj vidět. A když jich je víc pohromadě, tak si hned člověk připadá jako na návštěvě v Mořském světě. Nebo alespoň v rybičkové prodejně.










Žádné komentáře:

Okomentovat